MALÁ PAŘÍŽ - 2015

06.04.2016 10:45

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 27.9.

To nejlepší z Malých Paříží:

15.00 - Zdenka Trvalcová and friends - slovenská zpěvačka, která pravidelně zahajuje i zakončuje MP přijede tentokrát s Michalem Mihokem (akordeon) a Tiborem Židou (kytara). Lze říci, že kdo neslyšel zpívat Zdeničku, jakoby na Malých Pařížích ani nebyl.

16.00 - Cameron Morgan - australský kytarista, zpěvák a skladatel žije již několik let v Berlíně. Zajímavá je na něm nejen jeho hudba, ale i fakt, že je zástupcem posledního světadílu, který na Malých Pařížích ještě nehrál. A navíc na doporučení Zdeničky, která o něm i složila píseň.

16.50 - Bára Zmeková - pianistka a zpěvačka z Prahy. Původně neměla být vůbec v Čechách, ale nakonec se její koncert přece jen uskuteční. Jezdí sem ráda. Děkuji.

17.45 - Zpěváci ze soutěže Junior Talent, kterou pořádá ZUŠ F.L.Gassmanna v Mostě. Letos jsem tam byl pozván jako porotce a u mne by vyhráli všichni. Ale vážně...

18.20 - Two for tea (Markéta Zdeňková a Štěpán Janoušek) - zajímavé složení hudebních nástrojů - kytara a trombón doplňují oba protagonisté o vynikající zpěv. Podle Lukáše Čajky je Štěpán nejlepší hudebník, kterého na Malých Pařížích slyšel. Já větší pochvalu ještě neslyšel...
https://bandzone.cz/twofortea

19.30 - Lepší večer - hodinová ukázka projektu, který je jednou z nejlepších věcí, která se letošní rok povedla. Propaguje v teplických hospodách živou hudbu. Hudebníci, kteří se tohoto projektu zúčastnili se představí na závěr celého programu.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 20.9.

15.00 - Zpěváci ZUŠ Teplice pod vedením paní uč. Proklové.

15.40 - Igor Barboi trio - Martin Herbst - kytara, Vojta Čermák - violoncello; Igor Barboi - akordeon = záruka dobré hudby; jsem pyšný na to, že základ kapely vznikl díky aktivitám Zahradního domu a že právě zde se Igor seznámil se svými spoluhráči.

16.30 - Melodica Bílina - soubor dětských zpěváků ze ZŠ Aléská v Bílině pod vedením paní uč. Hany Ježkové.

17.00 - Public Fusion - teplická funky kapela.

18.00 - Metronom Percussion - žáci bubenického oddělení teplické Konzervatoře pod vedením paní uč. Noskové zvolili pro vystoupení na Malé Paříži zvukově jemnější formu svého bubenického umění.

18.45 - Tosca - nově složená kapela, ve které hraje na trubku Bára Kulasová - studentka teplické Konzervatoře. S ní jsem i vystoupení domluvil. Sám jsem zvědav...

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 13.9.

15.00 - Big band teplické konzervatoře - jednou za rok se podaří na Malou Paříž dostat celý Big band. Do Altánu se nevejdou a tak bude tato část Malé Paříže na terase. Doufám, že to nezhatí počasí. Velké hudební těleso pod vedením svého dirigenta - Lukáše Čajky, je plné skvělých hudebníků a patří vždy k vrcholům všech nedělí.

16.15 - Písklata - dětský pěvecký sbor při ZŠ Maršovská pod vedením paní uč. Novákové a paní uč. Mazzolliniové.

16.45 - Gejza Sendrei - piano

17.30 - Wono sito sedne - příjemná formace hudebníků opět přiveze svůj melodický rock.

18.30 - Wasserband - pianistka Pavla Vasserbauer a její přátelé dovedou zpříjemnit každou příležitost. 

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 6.9.

15.00 - Gejza Sendrei - piano

15.30 - Bohdana Sanktus + Laura Tomášková - vystoupení dvou kytaristek - učitelky a žákyně z teplické ZUŠ

16.00 - Totální nasazení - akustické vystoupení legendární punkové formace ze Slaného.

17.00 - Kroužek Revival - děti z teplické Arkádie pod vedením svých tří učitelů vystoupí letos již podruhé. Rozhodně to není na škodu a děti nejsou samy, kdo se těší.

17.45 - Žofie Kabelková - pravidelná účinkující na Malých Paříží přiveze i tentokrát své pozitivně laděné písně a dobrou náladu všem, kdo se přijdou podívat.

18.45 - Annešanté - plzeňská parta herců a hudebníků se směsicí šansonů, jazzu a dalších různorodých melodií.

19.45 - Jana Šteflíčková - písničkářka s výjimečným hlasem i kytarou.

20.45 - Piano p. Sendreie
 
 
MALÁ PAŘÍŽ - neděle 30.8.

15.00 - Helenka Vlahačová - piano

15.30 - Jakub Tampe - Kuba je majitel Rockbaru v Mostecké ul. - bývalý Pepe bar. Někdy v noci jsem tam přišel a Kuba mi zahrál jednu svou píseň. Víc jich nemá a mně se líbila. Text i muzika. Vůbec si jí nepamatuju a tak jsem zvědav, jestli se mi bude líbit, i když budu střízlivý a ve dne. A jak říkám, je jen jedna, takže i kdybych se spletl, tak to přece vydržíme...Emotikona wink.

15.30 - Jiří Zonyga + Klára Vojáčková - jedno z nejlepších vystoupení minulého roku. Jirku není třeba představovat, je pravidelným vystupujícím na Malých Pařížích a jeho muzikantská minulost je všeobecně známá. Klárka je mu výbornou hudební parťačkou a vzájemně se skvěle doplňují.

16.30 - Der Šenster Gob - kapela hraje klezmer, cikánskou a balkánskou hudbu po celé Evropě. Přitom cestuje v roztomilém zeleném karavanu, který vypadá jako maringotka. Hráli i vloni a byli výborní.

17.30 - Štíhlá koza - ústecká rocková trojice vedená Vláďou Dundrem hraje známé písničky z poslední čtvrtiny minulého století. Vláďův příjemně mečivý hlas nemá s názvem kapely nic společného.

19.00 - BULK - pětičlenná kapela, původně vystupující pod názvem JazzBalk je bulharsko-česko-slovenská formace s vynikající zpěvačkou Tanitou v čele. Inspiraci čerpá z balkánských melodií, kterým dává svůj vlastní osobitý punc mezinárodnosti.

20.00 - Pavel Houfek band - asi nevystoupí všichni členové, ale Pavel sám je pro mne velmi příjemná teplická hudební osobnost. A úplně sám určitě nebude.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 23.8.

15.00 - Baťa + Hádek - už to tak mám, když nevím kudy kam, zavolám Petrovi a on s Tomášem přijede. Mám je moc rád. Za to, jak hrají, jaká je s nimi pohoda a za to, že do Teplic rádi jezdí. Baví mne Petrovi texty i hudba i humor a vždycky je rád vidím. Tak budu doufat, že udělám radost i Vám.

16.00 - Jana Honců a přátelé - kapela bez pořádného názvu vznikla právě pro tento koncert. Studentka oboru populární zpěv z teplické Konzervatoře se mi líbila na jednom z koncertů tohoto oddělení. Zpívá, hraje na piáno a navíc učí na ZUŠ. Pokud je Malá Paříž příčinou toho, že se dá dohromady kapela, nevím, co může být více Emotikona smile.

16.30 - Deratizéři - pravidelní účinkující Malých Paříží vedeni Sváťou Švábem přijedou ze Slaného a nepochybuji, že budou jako vždy výborní. Vždycky s sebou přivezou CD a ještě se nestalo, aby jich pár neprodali. Jsou dobří, milí a do Altánu se hodí.

17.30 - Total - čtyřčlenná rocková formace z Ústí nad Labem je složena z výborných muzikantů, kterým se stala hudba živobytím. Profíci každým coulem.

18.30 - Justin Lavash - co naplat, u Justina by byla škoda, kdyby hrál v létě jen jednou. V pátek hraje na Barboře, v sobotu v Brozánkách a v neděli na Malé Paříži. Málokdo má tady takovou fanouškovskou základnu. Kytarový mág charismatického zjevu i hlasu.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 16.8.

15.00 - Zdarr - mostecká formace jejíž název je odvozen od začínajících písmen jmen zakládajících členů - ZDeněk Souček (akordeon, zpěv); ARnošt Anderle (akordeon, zpěv); Roman Pašek (baryton a alt saxofon, klarinet a zpěv). K nim se později přidal Pavel Hendrych (percuse). Sympatičtí jsou nejen svou hrou, ale i svými specifickými uniformami. Sami styl své tvorby nazývají "otevřená akustická fúze" a já nemám, co bych k tomu dodal.

16.00 - Ukrutná veverka - teplická folk-rocková skupina, jejíž členové chodí na Malou Paříž i když právě nehrají a kteří se mne ještě nikdy nezeptali za kolik vlastně hrají...

17.00 - Brigita Cmuntová a Štěpán Klouček - mladí muzikáloví herci a zpěváci, kteří se nebrání tomu hrát v klubech, na velkých pódiích ani jen tak na ulici. Neustále se usmívají a jsou oba neobyčejně šikovní. Nedávno pokřtili své první CD s názvem Korálky.

18.00 - Circus Ponorka - zpěvák, skladatel, performer a multiinstrumentalista Jan Ponocný ve své neobyčejné one man show zahraje ve dvou vstupech. Skutečný šoumen, který si na pódiu vystačí zcela sám pravidelně doprovází na koncertech Miro Žbirku a skládá též hudbu k celovečerním filmům. Jistě toho dělá víc, ale pro mne je nepochopitelné již toto.

18.40 - Mařenka Červová + Jiří Knotte - dva profesoři teplické Konzervatoře, dvě piána, čtyři ruce a dvacet šikovných prstů. Sám jsem zvědav Emotikona smile. Oba jsou výborní improvizátoři a jak znám Jirku, vytvářet budou především přímo na místě, nechce se mi věřit, že by něco extra trénovali. O to více mne baví.

19.45 - Circus Ponorka - druhé vystoupení Honzy Ponocného.

20.30 - před 14ti dny přišel teplický kytarista Jirka, který nemá soudnost a řadu dalších vlastností (já zase nemám takt) a oznámil Erice, že si potřebuje zahrát a že může 16. srpna. Uvidíme, jestli přijde.

20.50 - Gejza Sendrei - netřeba představovat

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 9.8.

15.00 - Lukáš Čajka + Anatol Čajka - neznám mnoho slušnějších lidí než je Lukáš Čajka - tichý a pracovitý hudebník, který dovedl Big band teplické Konzervatoře na profesionální úroveň laskavostí a pochopením nejrůznějších lidských povah. Myslím, že je to hodně o výchově z domova, o jasně zakořeněné představě o dobrém a špatném. Proto jsem velmi rád, že Lukáš pozval do Teplic svého otce, hudebníka, a společně se představí jen proto, že mi někdo vypadl a oni mi chtějí pomoci. Domluvili jsme se právě teď. Děkuji je slabé slovo, ale jiné neznám. Snad jen - děkuji mnohokrát...

16.00 - Petra Börnerová + Tomáš Bobrovniczký - manželská dvojice z Bíliny je stálým hostem Malých Paříží. Tomáš navíc obstarává program na jedno nedělní odpoledne prostřednictvím Roots and blues festivalu a díky němu pravidelně přijíždějí hudebníci z celé Evropy.

17.00 - Petr Kadlček - Petra není nikdy dost. Letos již vystupoval, ale nyní přijede na "dvoják" do Ústí i do Teplic.

18.00 - Mamatones - členové skupiny Marimba mama prochází složitým kapelním obdobím, kdy někteří ve skupině končí. Ta část, která chce hrát dále, začíná vystupovat pod novým názvem a zřejmě i s nějakým tím novým členem.

19.00 - Koncert Severočeské filharmonie v hlavním sále Zahradního domu na chvíli přeruší venkovní produkci.

20.00 - Eliška Lüftnerová + Luděk Havel - sestra písničkáře Petra přijela minulý týden na jeho koncert do Teplic a domluvili jsme se na jejím vystoupení s vynikajícím klavíristou. Eliška krásně zpívá šansony a své pěvecké ostruhy si vysloužila v jedné z televizních talentových soutěží, ve které skončila na druhém místě. A to není jen tak...

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 2.8.

15.00 - piano

16.40 - Marek Lepší a přátelé - frontman teplické skupiny Blue rocket vystoupí tentokrát s pár přáteli a písněmi svými i převzatými

17.00 - Spolčení hlupců - teplická skupina, která si dává načas pauzu. Toto je možná její poslední koncert v tradičním složení.

18.15 - Wono Sito Sedne - rockpopová partička v čele s novopečenými manžely Jirkou a Pájou se představí na Malé Paříži letos poprvé, ale jinak již vystupovali několikrát a patří mezi největší příznivce teplického projektu. Občas sem jezdí i jen tak "na kukačku". 

19.30 - Petr Lüftner + Martin Říhovský - známý ústecký akordeonista, Petr Lüftner, se velmi rychle proslavil svým klipem z mostního oblouku svou písní "Ústí nad Labem". Tentokrát vystoupí s doprovodem kontrabasisty Martina Říhovského.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 26.7.

15.00 - Dekolt - mladá skupina z Prahy, hrající hudbu na pomezí folku a bigbítu zaujme každého. Je poměrně početná, svou hudbou se rozhodně baví a ve svém středu má charismatickou zpěvačku Lucku Bakešovou. https://bandzone.cz/dekolt

16.00 - Mário Bihári - výborného cikánského akordeonistu objevila Zuzana Navarová, která jeho umu využila ve skupině KOA. Mário zpívá písně vlastní i romské lidové a krom akordeonu hraje i na klavír.

17.00 - Roman Tomeš a Míša Doubravová - mladí herci a zpěváci tvoří partnerský pár. Roman zpívá své vlastní písně, hraje na kytaru nebo na ukulele a nedělá mu problém zpívat na ulici i v pražské Lucerně. Oba jsou velmi talentovaní muzikáloví herci a můžete je znát i z televizních seriálů.

18.00 - VOILA - netřeba představovat. Klenot Malých Paříží přijede tentokrát s celou skupinou.

19.00 - Jazzvitamin - kontrabasista Martin Říhovský je velmi aktivní člověk, který krom hraní pořádá celou řadu koncertů. Tentokrát přijede s partou hudebníků jak na Ozvěny Malé Paříže u OC Galerie, tak na Malou Paříž od Altánu.