MALÁ PAŘÍŽ 2020

05.06.2020 12:19

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 13.9.

15.00 - Gejza Sendrei - opět začneme klavírem oblíbeného teplického klavíristy. 
16.00 - Wono sito sedne - rocková skupina hraje vlastní písně a já vlastně ani nevím, zda Vám je nutné ji představovat. Hraje u nás každoročně a vždycky se líbila.
17.00 - R.A.Š. - romantické akustické šmrdlání z Ústí nad Labem. Výborná autorská kapela Radka Švejdy. 
18.00 - Vibes - děčínská raggae-rocková skupina z Děčína přiveze do Teplic spoustu pozitivních vibrací...

19.00 - Báry - country-bluegrass dámská kapela z Děčína.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 6.9.

15.00 - Les Gars d'en Bas - pravidelným účastníkem našich minifestivalů je česko-francouzská kapela, která téměř pokaždé přijede v jiném složení - tentokrát v pětici.

16.00 - Naspěch - Jarda Kuchař znovuzaložil folkovou skupinu, jejíž členy jsme ještě v loňském roce mohli vidět jako členy Pasage. 

17.00 - Andrea Šulcová (flétna), Svatka Štěpánková (kontrabas) a Pepa Malina (kytara) - nově vzniklé trio jehož známou osobou je pro mne flétnistka Andrea, která je opravdu skvělá.
18.00 - Čardáš klaunů - jihlavská skupina se opírá o vlastní tvorbu, zpěvnou melodii a příjemné vokály. Rock-crossover.
19.00 - Echonaut - vítězové loňského ročníku Šance Muzikus jsou silní i ve třech. Bicí, kytara, basa. A stačí to. Velmi zajímavá kapela.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 30.8.

15.00 - ZUŠ Krupka

15.45 - Jazz band Erwina Schrödingera - mladí hudebníci ze Šluknovského výběžku vystupují společně se svým dospělým spoluhráčem.

16.45 - Žyhadloo - děčínská punk-rocková kapela hraje svoje i převzaté věci.

18.30 - Wohnout

20.00 - Grumpy O'Sheep - francouzské duo se nechalo inspirovat svižnou ostrovní muzikou a jsou důkazem, že i ve dvou se dá udělat hodně muzikantské parády (housle, kytara).

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 23.8.

15.00 - Matěj Koudelka - mladý, talentovaný chomutovský písničkář vystupuje již šest let. Hraje na kytaru, používá looper a hraje vlastní i převzaté skladby. Rádi Vám jej představíme.
16.00 - So Terpenteen - teplická novinka. Rocková kapela má za sebou několik koncertů a musím říci, že jsem si je rád poslechl. Věřím, že Vy také.
17.00 - Eva Vargo - litvínovská písničkářka, podnikatelka a cestovatelka u nás vystoupí jen díky coroně. V tuto dobu by nejspíš byla někde na cestách po světě. Bude mít u nás premiéru. Za mne - výborná.
18.00 - Electric Lady - krásná rocková diva s dlouhými vlasy, vyzývavým oblečením a ostrou kytarou. Má našlápnuto k solidní kariéře nejen u nás, ale i v Evropě. Držíme jí palce a vítáme ji poprvé na Malé Paříži.

19.00 - Šimon Flesar - mladý a velmi talentovaný bubeník, kterého si jistě mnozí z Vás pamatují z loňského roku, žák Michala Martince - bubeníka Severočeské filharmonie.
19.45 - Cheap wine - francouzská rocková skupina k nám zavítá v rámci svých několika koncertů v Čechách. Nenechte si ujít.
https://www.youtube.com/watch?v=vuKk3SV-EjE

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 16.8.

15.00 - Black Sabáka - ústecká rocková skupina poprvé na Malé Paříži.

16.00 - David Žalud - odpoledne zklidníme ústeckým pianistou.
17.00 - Náhodný výběr - Kapela pod názvem Náhodný Výběr vystupuje od roku 2014. V tomto roce vydala své debutové album Napadla mě melodie, ke kterému byly natočeny dva videoklipy na písně Romantička a Je to jenom hra. V roce 2016 kapela vydala své druhé CD s názvem Láskyplní a v roce 2018 vydala třetí CD s názvem Útěky domů. Od svého vzniku odehrála přes 290 větších i menších koncertů po celé České republice. Kapelní motto zní: baví nás hrát a za svojí tvorbou si stojíme a věříme v ní. Máme své sny a cíle, za kterými si jdeme. Někdy to jde hůř a někdy líp… ;-).
18.00 - U-style - děčínská skupina hraje písně své i převzaté. Anglicky i česky. V každém případě se jedná o kapelu, která, jako jedna z mála, hraje na Malé Paříži dvakrát do roka. A to je známka kvality.
19.30 - Radka Fišarová - stálice Malých Paříží, na kterou se mne od začátku letošních hraní lidé ptají, zda přijede. Opět ji doprovodí akordeonista Saša Yasinski a kytarista Míra Linka. Zpěvačka z mnoha pražských muzikálů je vynikající interpretkou všeho, co zpívá. A moc si vážím toho, že k nám letos opět zavítá. Je dokonalá.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 9.8.

15.00 - Žáci pěvecké skupiny Anety Loskotové - mladá teplická učitelka zpěvu opět představuje své svěřence.
16.00 - Manu - mladá pražská kapela s výbornou zpěvačkou Annou Knauerovou, zajímavou rytmikou a osvěžujícími houslemi.
17.00 - Baťa + Hádek - duo, které provází Malé Paříže od jejich počátku a jsem za jeho přízeň opravdu vděčný. Básník, kytarista a zpěvák Petr "Baťa" Kundrát je nevysychající studnicí mouder a proslovů v průběhu koncertů. Tomáš Hádek pak svou kytaru vždy přidá ve správnou chvíli a občas překvapí i foukací harmonikou.
18.00 - Kowall Company - koketuje na pomezí popu,rocku, indie a folku a staví na českých textech. Má za sebou přes 100 koncertů a festivalů po celé Moravě. Objev roku Rádia Haná 2019.
19.00 - Martina a Kristina Barta - sesterské duo je pravidelnou ozdobnou našich akcí. Martina - zpěvačka z Berlína, která v minulosti reprezentovala ČR na soutěži Eurovision Song a Kristina - pianistka, která podobného úspěchu dosáhla na evropských rozhlasových stanicích se svým jazzovým triem.
20.00 - Sissos - australské dívčí kytarové duo, které u nás může vystoupit, neboť obě slečny žijí dlouhodobě v Berlíně. Příjemné na pohled i na poslech. 

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 2.8.

15.00 - Galiani Gypsy Jazz - teplickou kapelu není třeba představovat. Hrají na Malých Pařížích každý rok a vždy jsou vítáni.
16.00 - Káča Rousová + Pavel Houfek - ani tato dvojice většině z Vás nebude neznámá. Zpěvačka Kačka a kytarista a zpěvák Pavel spolu zpívají již několik let a jsou poměrně často k vidění v Teplicích. A na Malých Pařížích se také objeví každým rokem.
17.00 - Julius Baroš trio - letos již podruhé. Kdo jste minule neviděl, určitě si nenechte ujít krásné jazzové melodie, zahrané skutečnými borci.
18.00 - Ondřej Ruml a Václav Tobrman - výborný zpěvák a kamarád přijede letos s neméně výborným pianistou a neméně parádním chlapíkem. Tentokrát to bude především o zpěvu, nikoli o looperu.
19.00 - Wono sito sedne - Michal Martinec sundá frak a z filharmonika se opět na chvíli změní v rockového bubeníka. Nečekejte žádnou divočárnu, ale příjemné melodie a české texty kapely, ve které hrají prim Jirka a Pája Černí. Každoroční milí hosté.

20.00 - Tomáš Matonoha a Inspektor Kluzó - zřejmě nejpříjemnější překvapení loňského roku opět v Altánu. Populární český herec v roli hudebníka a chvílemi i zpěváka. Jsem moc rád, že skupina přijala pozvání i v letošním roce a těším se na ně na všechny. I když přiznávám, že zpěvačka Vendula Příhodová a pianista Zdeněk Král jsou pro mne tak trochu zjevením

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 26.7.

15.00 - Žáci Anety Loskotové - soukromá učitelka zpěvu, slečna Aneta Loskotová představí své žáky.

16.00 - Stomp rock kvintet - smyčcový kvartet s rockovým repertoárem. Nově vzniklé těleso, složené z hráčů orchestru ústeckého divadla. Můžete se těšit mj. na Petara Taševa.
17.00 - Gejza Senrei - když ti někdo vypadne z programu, vezmi Gejzu, nemůže to dopadnout špatně. Populární teplický pianista opět na Malé Paříži.
18.00 - Bára Kacerovská a Samuel Němec - mladá zpěvačka a bravurní kytarista Vám ve svém podání představí celou řadu známých písní.
19.00 - Naked Professors - kapela, která přijede z Českých Budějovic potěší zejména fanoušky irské lidové muziky, ve které je trochu toho rocku. Prima muzika, kterou tak často neslýcháme.
20.00 - Hambaeros - dámy, které tvoří jádro této skupiny jsou pianistka Pavla Wasser Vaserbauerová, zpěvačka Marcela Kiticzka Nováková a baskytaristka Petra Kubošková. Jestli přijede ještě někdo do jejich swingové party? Nevím, ale je to možné.

 

VELKÁ MALÁ PAŘÍŽ - neděle 19.7.

Altán u Zahradního domu
13.00 - zahájení - na svém stanovišti již budou členové i dobrovolníci z AniDef z.s. (travnatá plocha proti schodům z muzea), budou již stánky s občerstvením a otevřená kavárna.
13.05 - Christina Allaniiazová a Jiří Straněk - mladou zpěvačku doprovodí kytarista, kterého znáte především jako moderátora posledních Malých Paříží - tentokrát se Vám představí i jako výborný muzikant.
13.45 - Indiánská show s koněm
13.55 - Anette Kolková - vynikající zpěvačka, finalistka soutěže Hlas Československa, exstudentka teplické konzervatoře, milá podporovatelka útulku v Žimu.
14.15 - Cow Girls - taneční vystoupení ve stylu country
14.30 - PETR KOLÁŘ - špičkový český zpěvák je zároveň jedním z Andělů Útulku AniDef. Ačkoli má ten den ještě jedno vystoupení v Praze, přijede i se svým kamarádem, kytaristou Ondrou Pátkem.
15.20 - Kankán - taneční vystoupení
15.25 - Dog dance - taneční vystoupení, tentokrát se psy
16.00 - Sendwitch - pop-rocková skupina z Poděbrad má za sebou účinkování na prestižních českých festivalech - Masters of Rock, Votvírák nebo Rock for People. Svižná autorská muzika s českými texty.
17.00 - Anette Kolková - ještě jednou přijde k mikrofonu mladá teplická zpěvačka.
18.00 - 20 minutes - základ skupiny, která letos, těsně před coronou vydala své CD, tvoří sestry-dvojčata Denisa a Simona Katzerovy. Příjemný, melodický pop, kde obě dívky zpívají. Pro zajímavost - obě dívky byly v době corony hosty Gaučingu v teplickém KNAKu.
18.55 - Vyhlášení Soutěže o ceny
19.00 - Dobré ráno blues band - jedno z nejpříjemnějších překvapení loňských Malých Paříží. Pravé americké blues, zpívané Američanem, hrané na valchu a foukací harmoniku a resophonickou kytaru. Trojice skvělých hudebníků baví nejen hudbou, ale i vzhledem.
20.00 - Gasoline Rainbow - parta mladých a výborných pražských hudebníků. Parádní funky se vším všudy - 10 členný band, 2 zpěvačky, trubky, saxofony, bicí, basa, piáno. Plný zvuk, krásný hudební zážitek. Jestli se Vám líbí tepličtí Public Fusion, tak určitě přijďte.

A to pro Vás máme ještě další scény.

Scéna U opiček - Dětská scéna - 15.00 - 18.00 hod. - opět přijede Divadlo Studna z Hosína u Českého Krumlova.
15.00 - Pohádka O Bajajovi
15.00 - 18.00 - Úžasný svět her
15.00 - 18.00 - Loutkový ateliér

Appolonův Altán
15.00 - 18.00 - Tokhi a jeho rytmický workshop
 - jeden z nejlepších percussistů u nás se Vám bude věnovat se svou neodolatelnou veselou povahou.

Chceme Vám dát důvod projít se Zámeckou zahradou kolem Velkého rybníka tak, jak se chodilo v dobách, kdy se Teplicím říkalo Malá Paříž a když se u nás potkal Goethe s Beethovenem a další evropské veličiny. A po cestě si můžete vyzkoušet celou řadu sportů.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 12.7.

15.00 - Martin Kajaba - mladý písničkář z Českých Budějovic jezdí na sever Čech již několik let. Začínal zde jako patnáctiletý a dnes již spolupracuje s profesionálním divadelním souborem v ČB. Roste, kluk jeden.
16.00 - Justin Lavash - anglický kytarový mág se i díky Malým Pařížím rozhodl přestěhovat z Prahy do Teplic. Dneska ho můžete vidět na pivu u Ptáčků nebo Pod lampou nebo jinde. Už je to Tepličák. Přijďte ho podpořit, je výborný.
17.00 - Nejenjazzband - tentokrát přijede ve třech, bez Kytičky. Nicméně klavírista Luděk Havel je vždy zárukou příjemných melodií.
18.00 - Brigita + Štěpán - půvabná zpěvačka a textařka ve dvojici s neméně zdatným zpěvákem a skvělým kytaristou a skladatelem.
19.00 - Šouflšou - parta muzikantů z Čelákovic hraje příjemnou hudbu, na kterou bych Vás pozval asi následovně. Stojí to za to je vidět i slyšet. Zvlášť pro ty z Vás, kdo máte rádi melodie Ivana Mládka. Mně ho jejich hudba hodně připomíná.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 5.7.

15.00 - Helena Kolihová - pianistka z ulice U zámku hraje na "domácí půdě"
16.00 - Vojnar family band - otec a tři synové = 4 kytary, zpěv. Po roční odmlce opět u nás.
17.00 - Iva Šulcová + Tomáš Kostka - děčínská hudební dvojice mladých a moc šikovných učitelů. Pianistka a kytarista, který je zároveň výborným zpěvákem hrají hity minulého století.
18.00 - Kpt. Krab - dadaistická diskotéka - to jsme na Malé Paříži ještě neměli. Tak uvidíme.
19.00 - NINA ROSA - slovenská zpěvačka, skladatelka a houslistka Nina Marinová je sázkou na jistotu. Společně s akordeonistou Michalem Mihokem a kytaristou Tiborem Židou patří k těm muzikantům, které plánuji zvát na Malé Paříže tak dlouho, jak budou chtít a budu vždy rád, pokud pozvání přijmou.
20.00 - Igor Barboi trio - teplické trio, složené z ruského akordeonisty Igora Barboi, cellisty Severočeské filharmonie Vojty Čermáka a legendárního teplického kytaristy Martina Herbsta. Latinsko-americké melodie s příjemným komentářem.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 28.6.

15.00 - Alex Glizé a Dita Holá - francouzský kytarista Alexandre Glize a Dita Holá, cellistka z filharmonie Hradec Králové představí svůj hudební projekt "Différences". Od klasické hudby (J. S. Bacha) po moderní skladby (Radiohead), jazz (Chick Corea), tango (Piazzolla) a filmovou hudbu (Ennio Morricone). Přijďte si užít muzikální zážitek, kde se střetává lyrické cello a dynamická kytara v nevšední rytmické souhře.
16.00 - Gejza Sendrei - populární teplický pianista miluje lidi a lidé milují jeho. A jeho piano.
17.00 - Pontiac - výtečná teplická skupina je na scéně od r. 1997 a za dobu své existence spolupracovala s celou řadou známých tváří (Karel Černoch, Pavel Brümer, Karel Kahovec, Petra Černocká a další). Moderní country.
18.00 - Piratex of the Pubs - jihočeská kapela se nechala inspirovat irskou lidovou muzikou. V loňském roce jela jako support turné se skupinou Tři sestry. Kdo má rád říznou irskou rockovou muziku, ať určitě nezůstane doma.
19.00 - Idio Idio - ústecká punk-rocková kapela se během několika málo let stala vyhledávanou a velmi populární. Jsou pracovití - skládají písně, točí klipy, často hrají - a hlavně je na nich vidět, že je to baví a jejich koncerty jsou vždycky nabité spoustou energie.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 21.6.

15.00 - ZUŠ Teplice - vystoupí zpěváci ze třídy paní uč. Proklové
16.00 - SclapBand - DDM v Ústí nad Labem se v letošním roce loučí se členy skupiny, založené výborným Samuelem Němcem. Poskytli jsme jim prostor pro natočení klipu a záznamu z jejich možná posledního vystoupení.
16.45 - Jokers - pražská pop-rocková skupina. Pětičlenná kytarovka Jokers baví hrátkami s rodným jazykem, žánrovou rozmanitostí a vokálními vícehlasy.
18.00 - U-style - děčínská parta je dnes již pravidelným účastníkem Malých Paříží a uspokojí příznivce folku, country i rocku.
19.00 - Jana Šteflíčková - přední česká písničkářka se na špiči folku pohybuje již řadu let. Její předností je výborná kytarová hra i pěvecký potenciál. Její písně možná nejsou pro každého, ale za sebe musím říct, že si jí vždycky rád poslechnu a navíc na Malé Paříže jezdí od jejích počátků.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 14.6.

15.00 - ZUŠ Teplice - představí se Vám žáci pěvecké třídy paní učitelky Xenie Podolchové
16.00 - Wan men song - regionální kapela mladých, talentovaných hudebníků s vlastní i převzatou tvorbou. Funk-rock.
17.00 - Vomiště - country kapela s dlouhou je na české scéně poměrně hodně známá a jistě ji znají i mnozí z Vás.
18.00 - Trio Julius Baroš - špičkový trumpetista, absolvent teplické konzervatoře poprvé na Malé Paříži. Jazzové standardy.
19.00 - Veronika Wildová a Divoko - pražská zpěvačka, pianistka a skladatelka se svou skupinou přijede do Teplic letos již potřetí.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 7.6.

15.00 ZUŠ Teplice - vystoupí žáci ze třídy paní uč. Proklové

16.00 - Divadlo Krabice Teplice - principál Zdeněk Rusín přijede se svým slavným představením "Mrkvomen".
17.00 - Public Fusion - teplická funky kapela plná výborných hudebníků s vynikající zpěvačkou Terezou v čele.
18.00 - Artmosféra - pop-rocková skupina hraje vlastní písně a má za sebou účinkování na všech nejvýznamnějších festivalech v České republice. Vloni měla kapela na Malé Paříži premiéru a líbila se.
19.00 - The BladderStones - bluescrossoverové trio špičkových hudebníků bude opravdu kvalitním zakončením celého odpoledne a já Vám mohu tuto kapelu jen doporučit. Kytarista Tomáš Frolík je jedním z nejtalentovanějších hráčů své generace. Johnny Judl je baskytaristou legendárního Jablkoně a spolupracoval kupř. se skupinou Už jsme doma. A bubeník Michael Nosek patří mezi nejvšestrannější hráče na bicí u nás.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 31.5.

15:00 - Hot sisters - duo dvojčat Lamošových se svým dvorním pianistou.
16:00 - Gejza Sendrei - známý teplický klavírista opět na scéně
17:30 - La Belle Vie - Zdenka Trvalcová (zpěv), Michal Mihok (akordeon), Tibor Žida (kytara) - trojice, která provází Malou Paříž od jejích počátků a kterou se snažím pozvat vždy na její úvodní díl.
18:30 - Sarah & The Adams - manželské duo přijede do Teplic poprvé a úplně nedokážu vysvětlit, jak je možné, že mi zpěvačka Šárka Adámková mohla uniknout. Nedávno vydala kapela svou třetí desku a poprvé jsou texty v češtině. Netroufám si ji žánrově zařadit, hudba je určitě silná pocitově, potřebuje pozornější posluchače a když se zaposloucháte, bude Vám líto, že písnička skončila a ještě chvilku se budete bát zatleskat... Alespoň já to tak měl.
19:30 - Furyant - možná poslední koncert s pianistou Martinem Illešem. Tahle teplická kapela je lepší než si myslí a je to jedna z věcí, která ji dělá ještě lepší. Rozhodně stojí za to si její hudbu poslechnout. Navíc právě pracují na nové desce.