Neděle 29.9. MALÁ PAŘÍŽ od 14.00 hod. aneb To nejlepší z Malých Paříží

23.10.2013 11:56

14.00 - vystoupení žáků ZUŠ v Teplicích - slibně se rozvíjející spolupráce s teplickou "zuškou" a její zájem o veřejné vystupování žáků považuji za jednu z nejlepších věcí, které se na Malé Paříži dějí. Pro přítomnost i budoucnost této akce to znamená, že je předpoklad stálého přísunu hudebníků do jejího programu. Na poslední Malé Paříži vystoupí žáci - klavíristé pod vedením paní uč. Říhové.
14.30 - Katka Rousová a Gejza Sendrei - Kačka je studentkou teplické konzervatoře a je ztělesněním spolupráce Malé Paříže s touto výjimečnou institucí našeho města. Díky přístupu profesorů Konzervatoře v Teplicích alespoň někteří studenti (a věřím, že rádi) obohacují pravidelně program Malých Paříží a opět je to jedna z nejlepších věcí, které se letos udály. Děkuji p. prof. Doskočilovi. Kačka studuje populární zpěv, je velmi talentovaná a zdejší prostředí si oblíbila. Na piano ji doprovodí Gejza Sendrei a to, že se letos do Zahradního domu vrátil a vrátil se jako zcela nový člověk, považuji také za jednu z nejlepších věcí, která Malou Paříž v tomto roce potkala.
15.00 - Baťa + Hádek - vystoupení této dvojice bývá každoročně na vrcholu pyramidy kvality a nejinak tomu bylo i v tomto roce. Na Malou Paříž jezdí rádi a to je pro tuto akci velká pochvala.
16.00 - Dekolt - mladá skupina s úžasnou "Bakeškou" za mikrofonem měla být hostem nejlepších Malých Paříží již v loňském roce. Nepovedlo se a tak jsem moc rád, že to vyšlo letos. Věřte, že se máte na co těšit, energie z kapely jen prýští.
17.00 - Crazy Áňa - mladá studentka Konzervatoře Jaroslava Ježka hraje na piano a zpívá. Anglicky, svahilsky, improvizuje přímo na pódiu a do toho všeho má kecy, které byste od 17ti leté dívky ani nečekali. Obrovský talent, který se při hře pohrouží do sebe a přestane vnímat okolí.
17.30 - Darja and friends - milé překvapení jedné z letošních Malých Paříží - skupina složená z profesionálních hudebníků stála o to, aby si na Malé Paříži mohla zahrát a dnes je situace obrácená - já jsem velmi vděčný, že mají chuť přijet znovu.
18.30 - Petr Lüftner ml. - ústecký akordeonista, na kterého mne mailem upozornil Vláďa Klečka - děkuji!. Podívejte se na video https://www.youtube.com/watch?v=MhDjNvmPIbE a pochopíte, proč jsem na něj sháněl kontakt. Sehnal jsem ho minulý týden naprosto nechtěně a ihned jsme se domluvili na vystoupení. Oboustranné chtění. A mimochodem - víte, že v Ústí nad Labem od letošního roku probíhá pravidelná akce s názvem Labské léto? Koná se každou neděli odpoledne někde u obchodního domu Fórum a vystupují zde hudební skupiny (často totožné s účinkujícími na Malé Paříži). Možná je to náhoda, ale já chci věřit tomu, že ozvěny malé Paříže pronikly už i do krajského města... No, možná, že to není nejlepší, ale dobrý to je, ne?!
19.00 - VOILA - "Klenot Malé Paříže" - Zdenička Trvalcová se svou skupinou skvělých hudebníků letos Malou Paříž zahajovala a bude ji také končit. Neznám nikoho jiného, kdo by si to zasloužil více a popravdě - o nikoho jiného ani nestojím :-). Při vší úctě ke všem ostatním vystupujícím - a můžete mi věřit, že je to úcta hluboká - jsem přesvědčen, že po shlédnutí jejího koncertu mi dáte za pravdu. 
20.20 - Wasserherbst - duo Pavla Wasser a Martin Herbst jsou pravidelnými návštěvníky Malých Paříží jako diváci i jako účinkující. Jsou ochotni kdykoli vystoupit a to je jedna z nejlepších věcí, která Malou Paříž letos potkala. 
21.00 - Igor Barboj - v roce dvoustého výročí bitvy u Chlumce, která je nazývána Bitvou o Teplice uzavře symbolicky program Malých Paříží Rus. Skvělý akordeonista a člověk. 6.000 Rusů u Chlumce zemřelo, aby Teplice ochránily. A Igor navíc bydlí v ulici U zámku a každý týden, celé léto, na Malou Paříž chodí a často tu i hraje. A hraje krásně. Na hrozně drahý akordeon, protože je mistr hry na akordeon a tak má drahý nástroj. Další věc, která je na Malých Pařížích nejlepší, že dnes je úterý a Igor neví, že v neděli tady hraje. A já nevím, jestli bude mít čas. Co vím jistě, že pokud nebude hrát on, bude hrát někdo jiný. Nevím ještě kdo, ale určitě něco vymyslím. Bez hudby poslední Malá Paříž nebude. Igor mi právě nezvedl telefon...
Neorganizované hraní - tzv. "jammování" - je pravděpodobné, že poslední Malá Paříž letošního roku skončí v kavárně v režii někoho úplně jiného. Přítomní muzikanti totiž začnou jammovat, tzn., že spolu začnou hrát lidé, kteří spolu třeba nikdy nehráli a ono jim to hraje parádně. Zrovna tuhle jsme jammovali, až jsem z toho upadl a rozbil si hlavu a byl v nemocnici. Tak jen budeme dbát na dodržování nočního klidu. Jedna z nejlepších věcí na Malé Paříži je totiž ta, že až na výjimky sem chodí lidé, kteří mají rádi hudbu a zábavu a ne lidi, kteří chtějí dělat bordel...