MALÁ PAŘÍŽ - 2016

06.10.2016 12:18

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 25.9.

15.00 - Big band teplické Konzervatoře - pod vedením dirigenta Lukáše Čajky vyrostlo v Teplicích velmi kvalitní hudební těleso. Musí hrát na terase, neboť do Altánu se nevejdou.

16.15 - Poupata - populární dětský teplický pěvecký sbor ze ZŠ Maršovská je ozdobou všech akcí, na kterých vystoupí. A to už roky.

17.00 - Militi Ignoti - italská rocková skupina, kterou můžete vidět i den předtím v Novosedlicích. Děkuji Lubik Cinke a novosedlickým motorkářům. Italy jsem na Malé Paříži ještě neměli.

18.00 - Točílas - ústecká rocková parta bývalých herců a dalších neřízených střel opět na Malé Paříži.

19.00 - Ninarosa - slovenská houslistka Nina zastoupí v závěru Malých Paříží pravidelnou účinkující Zdeničku Trvalcovou. Na Zdenky doporučení - a Zdenka má vynikající vkus! Společně s akordeonistou Michalem Mihokem a kytaristou Tondou Dlapou.

20.00 - Hambaeros - dvě úči a nezletilec. Waser, Kytička a Fabio. Kytička je neodolatelná přemlouvačka a vzhledem k tomu, co s Waser pro Malou Paříž obě dělají jsem ji nemohl odmítnout a patří jim závěrečné vystoupení letošních Malých Paříží. Asi právem.

21.00 - Lepší večer - tradičně uvnitř velký jamm všech hudebníků, kteří budou mít chuť a čas si zahrát. Doplněno o Kalendárium a krátké zhodnocení letošního ročníku.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 18.9.

15.00 - ZUŠ Teplice - žáci z pěvecké třídy paní uč. Proklové
16.00 - Komorní sbor Teplice - po letech se opět schází bývalý úspěšný pěvecký sbor teplického Gymnázia
16.45 - Kvinta - folkové teplicko-litvínovské uskupení
18.00 - Edafon - mladá teplická pop-rocková kapela
19.00 - The Djemberidoo Bros - pouliční hudebníci z Prahy
20.00 GaRe - ústřední postavou skupiny je zpěvačka, houslistka, kvintonistka a herečka Gabriela Vermelho - nevšední osobnost české hudební scény. Skupina právě finišuje při tvorbě svého debutového CD s texty básníka Jana Velíška.

 
MALÁ PAŘÍŽ - neděle 11.9.

15.00 - The Priester Sisters - mladé slovenské sesterské trio vystoupí letos na Malých Pařížích podruhé. Poprvé je téměř spláchl déšť, ale přesto jejich vystoupení vzbudilo u těch několika málo desítek diváků (kteří vydrželi) nadšení. Oprávněné. Swing ve stylu legendárních Andrews Sisters či na ně navazujících českých Sester Allanových. Tyto dívky navíc hrají na kytaru, housle a akordeon.

16.00 - 20 minutes - dvojčata Katzerových stihl letos na Malé Paříži stejný osud, jako skupinu před nimi - při jejich vystoupení je déšť téměř spláchl. I proto vystoupí ještě jednou.

17.00 - Justin Lavash - stálice Malých Paříží, anglický kytarista, zpěvák a písničkář, který se v Teplicích cítí jako doma a vždycky se sem těší.

18.00 - SaH - pod zkratkou z anglického Singing at Home, tedy v překladu Zpívání doma, se Vám představí děčínský pěvecký sbor pod vedením paní sbormistryně Jany Štrbové.

19.00 - Panoptikum - další pěvecký sbor, tentokrát pod vedením Jany Honců-Eichler přijede z Ústí nad Labem.

20.00 - Zdarr - mostecká trojice hudebníků hraje na Malých Pařížích pravidelně. Mají styl, šmrnc, výbornou hudbu, skvělé texty a hrají u nás rádi. Co víc si přát. https://bandzone.cz/zdarr

 
MALÁ PAŘÍŽ - neděle 4.9.

15.00 - Retrosong - bílinská poprocková skupina, hrající covery známých interpretů.

16.00 - Ukrutná veverka - teplická folk-rocková skupina je pravidelným účinkujícím na Malých Pařížích. 

17.00 - Petr Kadlček - původem teplický, nyní pražský kytarista a zpěvák je i po šedesátce plný mladistvého elánu a nápadů. Skládá a hraje buď sám nebo se svou kapelou Natural. V Teplicích je stále doma.

18.00 - U-Style - děčínská osmičlenná country-rocková kapela přijede letos do Teplic již podruhé.

19.30 - Tosca - výborné ska s frontmankou Miri Holemou (Skažená Skarlet). Na trubku skvěle hraje studentka teplické konzervatoře Bára  Kulasová

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 28.8.

15.00 - Tomáš Hnízdil - příčná flétna, Tereza Vránková - piano, Marek Mrvík - basová kytara. Zkrátka nevím, co bych napsal, ani co budou hrát. Nechme se překvapit .

16.00 - Public fusion - výborná teplická funky kapela, složená ze samých mladých a talentovaných hudebníků, kteří na Malou Paříž chodí poslouchat a nehrají zde poprvé. Doufám, že ani naposledy.

17.00 - Štíhlá koza - ústecké trio, v jehož čele neochvějně stojí kytarista a zpěvák s nezaměnitelnou barvou hlasu - Vláďa Dundr. Ten o své kapele říká : "Za pár let se to ta moje kapela naučila tak, že si hodně laiků myslí, že už fakt pěkně hrajem. Ale já vím svý: naše místo je někde u hajzlu v hospodě, plný starejch i mladejch mániček nebo horolezců anebo co vím koho. Prostě lidí, co je baví koukat na to, jak si celej večer hraju na woodstock."

18.00 - Kapišto - za hlavní žánr Kapišta se obecně považuje ska s prvky rocku a punku, který občas ustřeluje až do funku a čím dál víc haněného popu - proč jíst jen tvarohový koláč, když máme rádi i povidla a mák…  A v tomto duchu se nese nejenom hudební žánr kapely, ale Kapišto jako celek.

19.00 - Gaga Voice - povrlské vokální uskupení pod vedením Ivy Ašenbrenerové za doprovodu výborného pianisty Václava Krahulíka. Repertoár Gaga Voice je pestrý a jeho zpěvačky interpretují sborové úpravy hudby populární, lidové i sakrální.

20.00 - Biorchestr - brněnská trojice multiinstrumentálních hudebníků s nevšední produkcí, založenou na pestrých melodiích, jednoduchých textech, zvukových efektech a vokálních vícehlasech. Hudba trochu "ulítlá", ale příjemná a přesně splňující parametry projektu Malá Paříž, který právě na pestrosti vystupujících staví.

 
MALÁ PAŘÍŽ - neděle 21.8.

15.00 - Helenka Kolihová - klavír

16.00 - Pocket Django Jazz - dvojice kytaristů z Ústí nad Labem si našla Malou Paříž sama a chce si u nás zahrát. To vždycky potěší. Navíc hrají příjemnou muziku, která se do Altánu hodí moc.

17.00 - Brkovice Boys - sedmičlenná blues-rocková z Dobrkovic u Českého Krumlova hraje v obsazení - elektroakustická kytara, bicí, baskytara, elektrická kytara, housle, foukací harmonika, sleed kytara, klávesy. Ano někteří hudebníci nástroje střídají.

18.00 - Pavel Petran a kapela

19.00 - Šoulet - vnitřnosti Šouletu jsou tvořeny stálou sestavou smyčcových, drnkacích, plátkových, žesťových a bicích orgánů. Swing-punk z Prahy. Poslechněte si ukázku, určitě Vás zaujme.

20.00 - Lepší večer - ukázka Lepších večerů, které pořádáme v teplických hospodách po celý rok. Hudba, Kalendárium a nevyzpytatelné složení hudebníků.

 
MALÁ PAŘÍŽ - neděle 14.8.

15.00 - Samuel Němec - brilantní kytarista

16.00 - Will Eifell - písničkář z Ústí nad Labem. Mezi své největší vzory řadí hudbu Boba Dylana, poezii Václava Hraběte a prózu Williama Saroyana. Jedním z nejvyráznějších prvků jeho tvorby je všudypřítomné kouzlo genia loci šedého betonového Ústí.

17.00 - Robert + Milan Galyášovi

18.00 - Jazzvitamin - hudební uskupení kontrabasisty Martina Říhovského hraje v různém složení, tentokrát jej podpoří zpěvačka Kytička.

19.00 - Cirkus Ponorka - Honza Ponocný ve svém jednočlenném orchestru. Vloni přijel, pršelo a celý koncert odehrál zády k lavičkám. Diváci postávali a tančili v Altánu. Úžasná atmosféra. Rozhodně jeden z vrcholů všech Malých Paříží.

20.00 - Annešanté - plzeňská kapela Annešanté hraje leccos z českého i francouzského šansonu, blues a jazzu. Nejen. Svůj repertoir poskládala z písní vlastních i přejatých, češtinu a francouzštinu střídá třeba s japonštinou. acoustic-jazz
https://bandzone.cz/annesante

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 7.8.

15.00 - Tereza Vránková - absolventka teplické konzervatoře (piano), členka Big bandu teplické konzervatoře, klávesistka skupiny Public Fusion, pravidelný návštěvník Zahradního domu. Děkuji za přízeň i za vystoupení.

15.50 - Petr "Baťa" Kundrát - král severočeských básníků a romantiků vystoupí tentokrát s kytaristou své domovské kapely - Kalábůf něžný beat. Každé Petrovo vystoupení stojí za to.

17.00 - Andrea Šulcová Q - takováhle kapela vznikne, když někdo odmala hraje na flétnu a zpívá, vyroste na folku a country, dozraje a zamiluje se do jazzu, cestou posbírá vlivy irské hudby nebo funku a obklopí se skvělými muzikanty a kamarády zároveň - cituji Andreu Šulcovou .

18.30 - U-style - děčínská skupina kolem Frenka Drahoňovského přijede ve své nejsilnější (osmičlenné) verzi. Kapela, která hraje svoje i převzaté věci a dokáže si poradit s každým žánrem se tentokrát představí s repertoárem ve stylu amerického country.

19.45 - Jiří Šámal - hráč na tzv. Hang Drum, což je vlastně ocelová "zpívající mísa". Vyrábí se ve Švýcarsku a má poměrně mladou historii. V ČR je Jiří rozhodně nejznámějším hráčem na tento nástroj, který ve Vás vyvolá pocit, že pochází z Tibetu.

20.45 - Lepší večer - Marek Lepší a přátelé - tentokrát Janina Kotková (zpěvačka Blue rocket) a Samuel Němec - bravurní kytarista.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 31.7.

15.00 - Marimba mama - pravidelní účastníci Malých Paříží letos prochází těžkým obdobím a není vyloučeno, že teplický koncert bude jejich posledním. Přijedou bez své krásné americké Anjani a vlastně ani nevím, jestli kvůli pokročilému těhotenství přijede neméně krásná a schopná Tereza Kerle. Uvidíme.
16.15 - U-73 - neboli Ústecká špína se objevuje po několika letech opět se svým rockovým repertoárem a snad tentokrát potěšíme i klasické "máničky".
17.30 - Aneta Tomášková - dětská pěvecká hvězdička z Děčína přijede v rámci spolupráce s ostatními akcemi, které pořádám v Ústí i v Děčíně. Ve stejný den vystupuje teplická Samantha Ledenová v Ústí na Malém Hamburku.
18.00 - Trio Hambaneros - opět Waser, opět Kytička a tentokrát s mladým, talentovaným hráčem na cajoon - Fabianem Korou (15 let).
19.10 - Martin Chik Blues Band - Martin již vystoupil letos v Teplicích sám, nyní přijede společně s celým triem. Klasické americké blues v jeho podání je velice příjemná záležitost.
20.30 - Kuba Alexa + Tomáš J. Holý - oba hudebníci sice přijedou spolu, ale hrají každý zvlášť. Kuba své vlastní písně ve stylu moderního folku s anglickými texty, Tomáš pak melodie beze slov, při kterých využívá kytaru všemožnými způsoby, rozhodně nejen jako strunný nástroj.

 

VELKÁ MALÁ PAŘÍŽ - neděle 24.7.

Jednou do roka (vždy kolem data výročí setkání Beethovena a Goetheho v Teplicích, tj. 19.7.1812), pro Vás připravujeme projekt "Velká Malá Paříž". Tentokrát je to právě tato neděle, 24. července. A co to obnáší? Snažíme se oživit celou Zámeckou zahradu, aby lidé opět měli důvod si projít celé "kolečko" kolem Velkého rybníka. Na čtyřech místech je různý program :

Dětská scéna U opiček, 15.00 - 18.00 hod. : Divadlo Krabice Teplice pro Vás a Vaše děti připravilo divadelní představení, hry pro děti a divadelní dílnu v prostředí dětského hřiště a zvířecích kamarádů.

Rytmický workshop v Bílém altánu, 15.00 - 18.00 hod.: V tzv. Apollonově altánu (bílý obdélníkový) si můžete zabubnovat na nejrůznější bubínky, chrastítka apod. pod vedením odborného lektora. Ani nebudete vědět, že jste takoví hudebníci, a navíc je to relax.

Dřevěný altán (Labutí), 15.00 - 18.00 hod. - autorské čtení a hudba. Přijede Brigita Cmuntová (píše texty a scénáře), Štěpán Klouček (autor hudby), Tomáš Zahrádka (literát - držitel ceny Magnesia litera 2014, výtvarník), Jaroslav Pížl (učitel na KJJ na oboru práce s textem), Monika Zahrádková (vlastní písňová tvorba, hráčka na lyru, učitelka hudby a divadla, výtvarnice), Jiří Holý - vypravěč a tvůrce mystifikujících příběhů ve stylu one-man show.

Altán u Zahradního domu - hudební scéna :

15.00 - Kytiboys - Kytička (zpěv), Martin Říhovský (kontrabas), Jirka Straněk (kytara) - nové uskupení známých teplicko-ústeckých hudebníků.

16.00 - Jiří Zonyga a Klára Vojáčková - pravidelné účastníky Malých Paříží snad není třeba představovat, tak jen stručně - zpěvák, kytarista, muzikálový herec, vítěz soutěže X faktor. Společně s houslistkou a zpěvačkou přivezou moravské lidové melodie v mírně rockových aranžích a svou vlastní tvorbu.

17.00 - Iva Šulcová + Tomáš Kostka - děčínské duo mladých umělců (piano + kytara a zpěv), hrající klasické jazzové standardy

18.00 - Two for tea - Markéta Zdeňková (kytara, zpěv) a Štěpán Janoušek (trombón, zpěv) jsou skvělá dvojka lidsky i hudebně. Oba jsou absolventy Konzervatoře J. Ježka a výborně se doplňují. Zajímavé je i spojení nástrojů, který zvláště Štěpán ovládá skutečně mistrovsky. 

19.00 - Los Pelotudos - španělsko-česko-ruská formace z Děčína má ve své hudbě zastoupeny prvky lidové hudby všech výše zmíněných národů. Worldmusic, latino, folk, ska - nic jim není cizí.

20.00 -  Brigita Cmuntová + Štěpán Klouček - pěvecká dvojice, Štěpán hraje na kytaru. Hrají své skladby i skladby převzaté - folk.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 17.7.

15.00 - Gejza Sendrei - známý teplický pianista

15.45 - Martin Chik - Martin Chik je bluesman z Prahy hrající elektrickou slide kytaru. K nám přijíždí bez kapely, ale je otevřen každému jamu...https://www.youtube.com/watch?v=xHwOj7C6eaM

17.00 - Ondřej Ruml - Ondru není třeba nijak zvlášť představovat. Stal se již mile pravidelným hostem Malých Paříží a má zde řadu fanoušků. Do Teplic jezdí rád a je jeden z mála pražských hudebníků, kterému nemusím říkat adresu Zahradního domu - trefí sám .

18.00 - Banda de Contenedor - španělský název skrývá další skupinu, ve které hraje pianistka Pavla Vaserbauerová. Ani jsem se neptal, s kým bude hrát tentokrát. Je mi to jedno, vždycky to stojí za to. A jedno z těch dvou slov je popelnice. Asi to druhé. To první bude spíš ta neznámá hudební banda.

19.00 - Lukáš Dobrodínský (harfa), Martin Kůda (příčná flétna), Natálka Deňová (příčná flétna) - trocha vážné hudby ještě nikomu neublížila a do Altánu se hodí moc. A navíc další pravidelní vystupující zabrousí i do moderny.

20.00 - Kytička + Luděk Havel - teplická zpěvačka a další zajímavý pianista dnešního dne. Ani oni nebudou na MP poprvé. A ani podruhé. Dva důležití členové ústeckého Nejenjazzbandu.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 10.7.

15.00 - Josef Svoboda - velice talentovaný teplický kytarista na Malých Pařížích poslední dva roky chyběl. Jsem moc zvědavý, jaký udělal od té doby pokrok.

16.00 - Alasdair Bouch - anglický kytarista, zpěvák a skladatel je poslední roky pravidelným účastníkem MP. Svým vystoupením si získává vždy nové a nové příznivce. Je klasickým představitelem anglických melodických "kytarovek", navíc je neskutečně přátelský, komunikuje s publikem a do Teplic se rád vrací.

18.00 - Gruff - polské hudební trio se stalo hitem MP v roce 2014 (tuším) a jsem moc rád, že se letos objeví znovu. Kytara, bicí a především charismatický zpěvák tvoří vrcholně kvalitní soubor. Nikoho nenechají v klidu a jejich vystoupení si rozhodně budete pamatovat.https://www.youtube.com/watch?v=bWnpC5PvOqg

19.00 - Koncert Severočeské filharmonie - venkovní produkce přerušena.

20.00 - Galiani Gypsy jazz - hudební uskupení kolem Milana Galyáše - houslisty Severočeské filharmonie je vždy skvělým zážitkem.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 3.7.

15.00 - Rohypnol Mississippi Aussig - po několikaleté odmlce vystoupí opět ústecký kytarista a zpěvák, který hraje buď sám nebo s kýmkoli. V každém případě stojí za pozornost.
16.00 - Lady I trio - legenda severočeské bluesové scény, charizmatická zpěvačka Ivana “Eržika“ Novotná, frontmanka již
neexistující kapely Lady I & the Blues birds. Po delší umělecké pauze se představí s komornějším akustickým projektem.
17.00 - Chubby & Bobek - špičkový maďarský bluesový zpěvák a hráč na foukací harmoniku vystoupí společně se slovenským hudebníkem Tomášem Bobrovniczkým. 
18.00 - Gwyn Ashton - australský bluesový kytarista a zpěvák s welšskými kořeny hraje po celém světě a tentokrát tento velikán, který stál na jednom pódiu s Rayem Charlesem, B.B.Kingem a celou řadou dalších slavných osobností, zahraje v Altánu u Zahradního domu. Neuvěřitelné.
19.00 - 20 Minutes - pražská art-popová kapela, jejíž jádro tvoří jednovaječná dvojčata Simona a Denisa Katzer.https://www.youtube.com/watch?v=CR2mVj1BVi0

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 26.6.

15.00 - Samantha Ledenová - vystoupení talentované teplické zpěvačky, kterou připravuje paní uč. Proklová.

15.45 - ZUŠ Teplice - vystoupení žáků klavírní třídy paní uč. Jarmily Říhové

16.30 - In three trio - nově vzniklé teplické trio ve složení Hynek Schütz - violoncello, Lenka Šimonová - housle, Igor Barboi - akordeon.

17.30 - Wono sito sedne - pop-rocková partička kamarádů z různých měst má hudbu opravdu moc ráda a je to na nich vidět. Hrají vlastní skladby z dílny zpěváka a kytaristy Jirky Černého - duchovního vůdce skupiny. Pohodová a kvalitní muzika.

18.30 - Penál - jižanský rock v podání mostecké hudební skupiny.
https://bandzone.cz/penal

19.30 - Nadiah - hudební skladatelka, zpěvačka a klavíristka Jitka Havlová si pro své první vystoupení na veřejnosti pozvala několik přátel - hudebníků. Její vystoupení mi bylo doporučeno pianistkou Wasser se slovy: "Hele, je to takovej popík, Tobě se to bude, myslím, líbit a hodí se to tam." Hudbu jsem si poslechl a Wasser má pravdu.

20.30 - Justin Lavash - každoroční hvězda Malých Paříží, kterou není třeba představovat. Dnes je pro mne důležité, že do Teplic jezdí moc rád a má tu celou řadu přátel.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 19.6.

15.00 - ZUŠ Teplice - vystoupení žáků pěvecké třídy paní uč. Proklové
15.50 - ZŠ Buzulucká - vystoupení žáků 
16.30 - Igor Barboi trio - vystoupení teplického tria, které má své kořeny vzniku právě v Zahradním domě. Igor Barboi - akordeon, Martin Herbst - kytara, Vojtěch Čermák - violoncello.
17.30 - Zuzka Dovalová a Waserband - dvojice tvořená pražskou zpěvačkou, tanečnicí a choreografkou Zuzkou a teplickou klavíristkou Pavlou Vaserbauerovou, je základním kamenem skupiny, v jejímž repertoáru jsou především jazzové standardy.
18.30 - Deratizéři - druhý projekt frontmana Totálního nasazení, Sváti Švába, opět nepostrádá punkovou svižnost. Texty dělají z většiny písní samostatné příběhy, nezřídka s pohádkovou tématikou. Příjemné vystoupení, u kterého se budete bavit Vy i Vaše děti. 
19.30 - Gadrew way - smyčcový kvartet té nejvyšší úrovně je složen ze špičkových českých hráček. Ústřední postavou kvarteta je houslistka Gabriela Vermelho, která vystupuje i v samostatných projektech. Jednou z opor kvarteta je i absolventka teplické Konzervatoře, violoncellistka - Adriana Voráčková. Zbylou dvojici tvoří houslistka Ludmila Budínská a violistka Helena Vovsová. Při svých koncertních turné po Evropě, Asii, Austrálii či jižní Americe si zahrály s hvězdami jako je například Sting, George Michael, Itzhak Perlman, Schlomo Mintz, Mischa Maisky, Andrea Bocelli, Plácido Domingo, James Morrison, Libor Pešek, Karel Gott či Hana Hegerová. Jednoznačně jeden z vrcholů letošních Malých Paříží.
20.30 - Bohemics - frontman kapely je kytarista a zpěvák Johnny Kokos, který při svém vývoji prošel několika kapelami (kupř. Glory Days). Kapela hraje vlastní tvorbu zhudebněných textů ústeckého básníka Ondřeje Prchala i několik převzatých skladeb ve vlastním stylu. Sama svůj styl označuje jako V.I.P. - velmi inteligentní pop.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 12.6.

15.00 - Trmikus - vystoupení školního orchestru ZŠ v Trmicích pod vedením pedagoga a muzikanta pana Drahoše Straňka.
16.00 - Orchestr Gaudeamus ZUŠ v Teplicích pod vedením p.uč. Martina Říhovského
17.00 - vystupení dětí ze ZUŠ v Mostě pod vedením Kačky Rousové, čerstvé absolventky teplické Konzervatoře.
17.30 - Člověk v tísni, pobočka Bílina - vystoupení dětí z nízkoprahového centra.
18.00 - Kroužek Revival - netradiční vystoupení dětské kapely z teplické Arkádie Vás rozhodně pobaví.
19.00 - B.B. band - mostecká blues-rocková formace patří mezi špičku svého žánru v ústeckém kraji.
20.00 - The Priester Sisters - Sestry Priesterovy se díky svému nadšení pro swingové písně 30.-50.let shlédly v dávných idolech, slavném pěveckém triu Andrews Sisters. Přirozený vokální projev, lehce taneční pohyb a glamour vizáž v kombinaci s pohodovou a uvolněnou hudbou, vše v provedení mladých, profesionálních muzikantek. Jeden z vrcholů letošních Malých Paříží. https://www.youtube.com/watch?v=QqYTTls02N8

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 5.6.

15.00 - ZUŠ Krupka - vystoupení žáků 

16.00 - Divado Krabice Teplice
17.00 - Melodica - dětský soubor z Bíliny
18.00 - Baťa + Hádek - tradiční dvojice kytaristů s krásnými texty, proslovy a písněmi
19.00 - Agu - polská písničkářka žijící v Praze, indie-folk
20.00 - Bára Zmeková + Ondřej Holas - pianistka s vlastní tvorbou se letos prvně představí se svým kamarádem - violoncellistou.

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 29.5.

15.00 - ZUŠ Teplice - pěvecké vystoupení třídy paní uč. Xenie Podolchové

15.50 - Marek Dusil blend
17.00 - Radka Fišarová 
- česká Edith Piaf
18.00 - Galiani Gypsy jazz
19.00 - Do Hospody Dobrý - Lepší večer
20.00 - Vojnar family band

 

MALÁ PAŘÍŽ - neděle 22.5.

15.00 - Tereza Vránková - piano; Štěpánka Hrůzová - housle; Marek Mrvík - basová kytara. 
Trio složené ze dvou absolventů a jednoho studenta teplické Konzervatoře vzniklo v kavárně Zahradního domu, když Marek nechtěl s Terezou hrát sám z nějakých hudebních důvodů, kterým nerozumím. Okamžitě proto zavolal své kamarádce houslistce. Já mohu jen poděkovat, že to takhle dali dohromady a Malá Paříž bude mít letos více než důstojné zahájení.

15.50 - Zdeňka Trvalcová and friends - již se stalo tradicí, že na úvodní Malé Paříži vystoupí slovenská zpěvačka Zdenička Trvalcová, akordeonista Michal Mihok a většinou s nimi vystoupí i nějaký další hudebník. Myslím, že letos s sebou opět přivezou Tibora Židu - vynikajícího kytaristu, ale nechám se překvapit.

17.00 - Alexandre Glize - francouzský kytarista studoval na konzervatoři v Paříži a v Pau, kde absolvoval s vyznamenáním a začal zde hned učit. Poté ještě navštěvoval Trinity College of Music, kde rovněž klasickou kytaru absolvoval s vyznamenáním. Po životě v Anglii a Francii žije nyní v Praze, kde učí francouzštinu a hru na kytaru.

18.00 - Jana Šteflíčková - stálice Malých Paříží a jejich velká podporovatelka právě vydala své třetí CD, takže krom svých starších věcí se letos dočkáme i celé řady nových písní.

19.00 - Kaspar Melichar - je nový projekt dvou členů punk/jazzového uskupení První hoře. Milan Urza - zpěv, kytara, texty, hudba; Robert Rais - klavír, klávesy, samply, programming.