1. díl Politické kavárny - čtvrtek 24.10.2013

25.11.2013 18:27
Už delší dobu nosím v hlavě nápad na uskutečnění Politické kavárny v Zahradním domě. Zahradní dům vnímám jako mírovou zónu, kde se v minulosti dokázali pobavit a popovídat si i zástupci znepřátelených národů, tak snad může sloužit ke stejnému účelu i v současné době, kdy si české politické subjekty vyčítají kdeco. Oslovil jsem tedy 10 politických subjektů (ODS, KSČM, TOP 09, Zelené, Úsvit, Ano, ČSSD, KDU-ČSL, Svobodné a SPOZ), zda by neposlaly po jednom zástupci do připravovaného prvního dílu Politické kavárny. Byl jsem překvapen, s jakou ochotou jsem se setkal. Sedm z nich svou účast přislíbilo a všem se myšlenka líbila. Pořad bude probíhat formou, kterou znáte z Na Zámečku s ..., tzn., že budete mít na stolech papírky a tužky a můžete se kohokoli na cokoli zeptat. V budoucnu bych chtěl Politickou kavárnu provozovat vždy jednou měsíčně, pouze v kavárně a za přítomnosti pouze jednoho, max. dvou politiků.
1. díl Politické kavárny se uskuteční tento čtvrtek, 24.10.2013, od 17.30 hod. v hlavním sále Zahradního domu za účasti zástupců následujících subjektů - ODS, KSČM, TOP 09, Zelených, KDU-ČSL, Svobodných a SPOZ. Vstupné stojí 50,- Kč a bude použito na úhradu pronájmu sálu a jeho ozvučení. poněkud brzký začátek jsem zvolil po dohodě s hosty z důvodu večerní Superdebaty na ČT1. 
Celou akci budu moderovat a podotýkám, že jsem rád za návštěvu politiků v Politické kavárně, beru je jako jiné hosty a rozhodně je nemíním přivádět do úzkých. Uvítám dotazy diváků a rád je přečtu. Nejsem však Václav Moravec a není mým úkolem rozpoutávat řevnivost mezi jednotlivými hosty. Mým cílem je získat potencionální hosty do dalších dílů Politických kaváren, tudíž chci, aby odcházeli s dobrým pocitem, že se jim dostalo patřičného prostoru a slušnosti. 
Pokud Vám je tento počin sympatický, přijďte se osobně seznámit s kandidáty politických stran, kteří možná jednou budou rozhodovat o dění v naší zemi. Třeba i díky těmto malým akcím nebudeme mít občas pocit, že politici žijí ve svém vlastním světě a o nás voliče vlastně vůbec nejde... A když, tak pouze před volbami.